Good Finance: een financieel systeem dat liefdevol, eenvoudig, rechtvaardig en dienstbaar is

Door Joyce Velu, co-initiator van Good Finance

Good Finance is dé coöperatie voor vernieuwers van de financiële sector. “Alle bij ons aangesloten partijen geloven dat de sector veel innovatiever kan en zelfs kan werken op basis van de waarden eenvoudig, liefdevol,  rechtvaardig en dienstbaar”, zegt Joyce Velu, initiatiefnemer van Good Finance. Tijdens het Alternative Finance Festival laten we in de praktijk zien hoe wij hieraan werken.

Samen sterk

Good Finance vindt dat de financiële sector meer in balans moet komen om mens, natuur en economie weer te dienen. Dat lukt natuurlijk niet alleen. Joyce: “We hebben een coöperatie opgericht omdat we samen meer impact maken op het systeem als geheel. Onze leden zijn start-ups die daadwerkelijk nieuwe financiële producten of initiatieven op de markt brengen. Denk daarbij aan verzekeringen of een online platform waar organisaties hun vermogen kunnen plaatsen, digitaliseren en verhandelen.”

Kanteling in financiële sector is noodzaak

Innovators zien binnen en buiten de huidige financiële sector dat een kanteling niet alleen mogelijk maar ook noodzakelijk is. Joyce: “Door onze creativiteit, kennis en ons netwerk samen te voegen, kunnen we deze kanteling doen slagen. Wij bouwen samen een nieuw verfrissend financieel systeem en voeren graag met een breed publiek het gesprek over hoe dit eruit ziet.”

Doe mee

Tot nu toe hebben negen partijen zich aangesloten bij Good Finance: CommonEasy, Eyevestor, Fondskwadraat, GEEFeconomie, Heroes&Friends, Manifesto, MoneyMaker, ONSBank en Uw gesprekspartner. Samen zijn wij de verandering die wij willen zien. Doe je mee? Dit kan als start-up in het financiële domein maar ook als supporter van deze beweging. Neem contact met ons op of meld je direct aan op www.goodfinance.nl

Enkele leden van GoodFinance doen mee met het festival, vind de evenementen van GeefEconomie en Money Maker op de kaart!

In de rubriek “Initiatieven aan het woord”  geven we initiatieven een podium om hun oplossingen en transformatieve praktijken naar voren te brengen. Wil jij ook een stuk schrijven? Neem contact op!

Deel deze pagina