Terugkijken

Hoewel de laatste events nog gaan plaatsvinden (23 september in Castricum, 30 september in Enschede en 24 oktober in Boxtel), kunnen we inmiddels ook al terugkijken op een zeer geslaagd festival.

Op een groot aantal plekken in Nederland zijn events georganiseerd. Meer dan we hadden verwacht en ongeveer zoveel als we hadden gehoopt. Terugkijkend is het wonderlijk dat dit allemaal heeft is gebeurd nadat één iemand een idee had, een droom. Die iemand was Inge Schrijver en zij zocht begin dit jaar enthousiast contact met Our New Economy met het idee om iets te organiseren op 15 september, 10 jaar na de val van Lehman Brothers.

En het is juist dát verhaal, dat verteld moet worden: dat je in je eentje al een aanjager kunt zijn van iets groters. Dat je altijd kunt proberen je ideeën vorm te geven. Bij OurNewEconomy hebben Esther Somers en Maarten Nijman  het idee opgepakt en is het mede dankzij de inspanning van deze drie mensen uiteindelijk het festival geworden dat het nu was.  Maar zij niet alleen. Een grassroots festival kan alleen bestaan door al die initiatieven die overal in Nederland al bestaan! En we hebben al gehoord dat er enthousiasme is voor een volgende keer, van mensen die ook mee wilden doen.

Het festival in beelden:

Eerst maar eens in beelden, wat er gebeurde afgelopen weekend. Lokaal op al die plaatsen in Nederland en een centrale bijeenkomst in Utrecht. Onderaan dit artikel vind je nog links naar diverse presentaties die op de zondag zijn gegeven. Om te beginnen kun je hier de video van Saskia Sassen nog bekijken die helaas op het laatste moment niet naar Nederland kon komen.

Iedereen bedankt voor de geweldige evenementen en een geslaagd Festival!


Van een aantal presentaties vind je hier een PDF:

Opening van de Dag door Maarten Nijman (ONE)

SOMO presentatie door Miryam Vander Stichele

Klimaatdividend door Donald Pols van Milieudefensie

Presentatie bij het debat, georganiseerd door Sustainable Finance Lab

Presentatie van Sol Trumbo Vila van TNI

Presentatie van Edgar Wortmann van ONSGELD

 

 

Deel deze pagina