Workshop Drinkbare Rivieren

Net zoals we aan onze poep kunnen zien hoe het met onze gezondheid gesteld is, kunnen we aan de waterkwaliteit van onze rivieren zien hoe gezond ons leefgebied is. Wat nu als de drinkbaarheid van een rivier, in plaats van de groei van het Bruto Nationaal Product, de belangrijkste graadmeter wordt voor besluitvormers. Want hoe kan het dat we met elkaar besluiten om een gezond stroomgebied, met een gezonde voedselketen, willens en wetens vernietigen.

Tijdens het AFF-symposium op 16 september verzorgt Li An Phoa een workshop over Drinkbare Rivieren. Ze  liep deze zomer duizend kilometer langs de Maas. Van de bron in Frankrijk, tot aan de monding in de Noordzee. Zo wil zij haar ideaal van drinkbare rivieren als indicator voor gezond leven onder de aandacht brengen. Li An Phoa rondde drie masters af Business Administration aan de Rotterdam School of Management, Holistic Science (wholesystem ecology) aan het Britse Schumacher College en Filosofie aan de Erasmus Universiteit. Phoa voerde onder andere onderzoek uit voor Unilever, waarmee ze input leverde voor de duurzaamheidsambities in het Unilever Sustainable Living Plan.

fotograaf: Henk Ganzeboom

Ook deed ze onderzoek voor het Rwandese Ministerie van Volksgezondheid, geeft ze les aan de Business Universiteit Nyenrode en organiseert vanuit haar eigen Spring College wandellezingen in Nederland en Europa.

Afgelopen jaar nam Dagblad Trouw haar voor het eerst op in de Duurzame Top 100, de jaarlijkse lijst met duurzame denkers en doeners in Nederland. Ook won ze de VIVA400 prijs in de categorie Wereldverbeteraars. Haar websites: www.DrinkableRivers.org en www.SpringCollege.org

Waar ze het over zal hebben in de workshop:
– indicator ‘Drinkbare Rivieren indicator van gezond leven’
– jouw en haar relatie tot en met water: o.a. haar recente Maaswandeling
– uitdagingen, perspectief, jouw zingend hart, talent en betekenis in en voor de wereld

Deze workshop vindt lekker buiten plaats in Park Lepelenburg!

Bekijk het hele programma en bestel je kaartje hier.

Deel deze pagina