Wat voor een evenement wordt bedoeld?

Er zijn allerlei verschillende evenementen mogelijk: misschien wil je een gastles, workshop of lezing houden, een markt organiseren met de deelnemers van je lokale munt of ruilsysteem, een wandel- of fietstocht doen door je gemeente, een ludieke of symbolische actie opzetten zoals Free Money Day, een ruilbijeenkomst organiseren in jouw buurt, gaan picknicken voor een bankfiliaal, of wat je ook maar wilt!

Het allerbelangrijkste voor het organiseren van een mooi evenement: doe iets wat je zelf leuk vindt en wat je zelf interesseert. Maak een feestje waar je zelf heel graag naartoe zou willen. De leukste evenementen zijn gezellig en feestelijk. Natuurlijk mogen de deelnemers iets opsteken van jullie evenement, maar let er wel goed op dat iedereen mee kan doen, ook als ze nog niet zoveel – of zelfs helemaal niets – afweten van het financiële systeem. Is dat niet helemaal mogelijk, dan is het handig om in de aankondiging van je evenement te laten weten welke voorkennis nodig is om deel te nemen.

Sommige mensen voelen zich het meest thuis op kleine, intieme feestjes, maar een groter evenement past ook prima binnen het AFF. Hoe groot je feest wordt, hangt af van jullie eigen mogelijkheden. Denk dan aan de volgende vragen:

  1. Kun je veel vrijwilligers bij elkaar krijgen?
  2. Is er meer geld nodig, of een grotere locatie en kun je dat zelf organiseren?

Hoe groot of klein of een evenement is, hangt ook af van het soort evenement: een wandeling of picknick is het best te genieten als de groep beperkt blijft tot twintig personen. Een muziekfestival kan uiteraard wel meer bezoekers verwachten.