Mogen we zelf verzinnen wat voor een evenement we organiseren?

Ja, jullie kunnen zelf aan de slag met een evenement dat past bij het thema Alternatieven voor ons Financiële systeem.

Er zijn vijf uitgangspunten waar je rekening mee kunt houden:

 1. We willen graag een podium geven aan al die ideeën en initiatieven die al worden ontwikkeld vanuit het principe: “People Who Say It Cannot Be Done Should Not Interrupt Those Who Are Doing It”.  Het festival stelt de doeners centraal. Burgerinitiatieven, verenigingen en stichtingen die op lokaal niveau met alternatieven aan de slag zijn of dat graag willen gaan doen.
 2. Denk mondiaal, doe lokaal. Het festival moedigt iedereen aan de verbinding te zoeken tussen het lokale initiatief en mondiale economische thema’s. De vele alternatieven verrijken ons denken en maken de economie robuuster.
  Het festival promoot de diversiteit en we vinden het leuk als lokale initiatieven gaan samenwerken aan evenementen.
 3. We kunnen veel leren van experimenten, alle soorten experimenten zijn welkom. Het festival spreekt geen voorkeur uit voor alternatief geld, of ruileconomieën of andere experimenten; het gaat om het zichtbaar maken wat er op lokaal niveau is.
 4. We maken er een feest van. Het festival is feestelijk, hoewel de aanleiding serieus is, willen we iedereen aanmoedigen om te laten zien dat de alternatieven leuk en aantrekkelijk zijn. Optredens en muziek kunnen zeker onderdeel zijn van lokale programmering. Het festival is respectvol, geweldloos en feestelijk!
 5. Het evenement is ook een paar dingen niet:
  – Het is geen verkooppraatje van een lokale (assurantie-) tussenpersoon
  – Het is gaat niet over beleggingen, speculatieve producten of ICO’s
  – Het is geen ‘greenwash’ actie van een bankkantoor
  – Het adviseert mensen niet om iets aan te schaffen
  – Het is niet gewelddadig en er worden geen vernielingen aangericht