Mogen we entree heffen voor ons lokale evenement?

De leukste feesten zijn gratis dus alle evenementen van het Alternatieve Finance Festival zouden we het liefst voor een breed publiek toegankelijk maken. Het is wel verstandig om deelnemers te wijzen op kosten die ze eventueel moeten maken om bij het evenement te komen, denk dan aan parkeerkosten. En het is goed om te melden hoe je omgaat met kosten van bijvoorbeeld consumpties. Of mogen mensen hun eigen consumpties meenemen?

Soms is het ook logisch om een kleine bijdrage aan je publiek te vragen als je je zichtbaar kosten hebt, bijvoorbeeld voor een kunstenaar of artiest. Houd wel je prijzen laag en geef in de uitnodiging ook duidelijk aan dat je een bijdrage vraagt voor (een deel van) het programma! Als mensen niet kunnen pinnen, vermeldt het dan ook om teleurstellingen te voorkomen.

Een vrijwillige bijdrage vragen aan je publiek kan wel, maar blijf hier terughoudend mee. Een grote nadruk op euro’s past ook niet bij het centrale thema. Veel sterker is het als we laten zien dat we met andere waarden kunnen werken!

Als je toch kosten denkt te moeten maken, kijk dan eens of je kunt samenwerken met andere organisaties. Is er bijvoorbeeld food sharing bij jou in de buurt? Er zijn groepen en restaurants die eten redden dat door supermarkten wordt weggegooid, misschien willen zij jouw evenement wel cateren. Of kun je een locatie regelen in samenwerking met een organisatie die jou een warm hart toedraagt (en andersom!).

Helpen jullie ons met geld of andere zaken?

We zouden het heel graag willen, maar dan zouden we voor dit festival een enorme organisatie moeten oprichten. En het past ook niet bij ons uitgangspunt dat er op lokaal niveau al veel gebeurt en daar tot zijn/haar recht komt.

Het zijn de lokale initiatieven die we op één dag in de schijnwerpers willen zetten. Wij zorgen voor een website waar je jezelf op de kaart kunt zetten en zoeken contact met nationale media. Jullie organiseren een evenement om publiek te verbinden met datgene waar jullie hart altijd al sneller van ging kloppen en brengen dat lokaal onder de aandacht. En zo maken we er samen een mooie dag van!